U FBiH više zaposlenih

Bez autora
Aug 16 2011

U Federaciji BiH /FBiH/ u junu je registrovano 441 184 zaposlenih, što je za 0,2 odsto više u odnosu na prethodni mjesec. Federalni Zavod za zapošljavanje saopštio je da je u odnosu na prošlu godinu prosjek broja zaposlenih povećan za 0,5 odsto. Prosječna neto isplaćena plata po zaposlenom u FBiH u junu je iznosila 821,70 KM, što je nominalno manje za 0,2 odsto u odnosu na maj, odnosno za isti procenat realno viša. Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za juni 2011. godine viša je nominalno za 2,4 odsto, a realno manja za 1,2 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Federalni zavod za statistiku naveo je da je prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom iznosila 1.251,63 KM, što je nominalno manje, a realno više za 0,2 odsto u odnosu na maj. Prosječno isplaćena bruto plata viša je nominalno za 2,6 odsto, a realno manja za 1,1 odsto u odnosu na juni prošle godine.

U FBiH više zaposlenihU Federaciji BiH /FBiH/ u junu je registrovano 441 184 zaposlenih, što je za 0,2 odsto više u odnosu na prethodni mjesec.

Federalni Zavod za zapošljavanje saopštio je da je u odnosu na prošlu godinu prosjek broja zaposlenih povećan za 0,5 odsto.

Prosječna neto isplaćena plata po zaposlenom u FBiH u junu je iznosila 821,70 KM, što je nominalno manje za 0,2 odsto u odnosu na maj, odnosno za isti procenat realno viša.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za juni 2011. godine viša je nominalno za 2,4 odsto, a realno manja za 1,2 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Federalni zavod za statistiku naveo je da je prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom iznosila 1.251,63 KM, što je nominalno manje, a realno više za 0,2 odsto u odnosu na maj.

Prosječno isplaćena bruto plata viša je nominalno za 2,6 odsto, a realno manja za 1,1 odsto u odnosu na juni prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik